Børn og unge

Det påvirker hele familien, når ét barn har MBL-mangel

Uafhængigt af om du står med et barn, du eller lægerne mistænker har MBL-mangel eller om I allerede har en diagnose vil du finde en masse relevant information på disse sider om Børn og MBL-mangel.

For enhver familie er det en stor belastning at have et barn, der er sygt meget af tiden. Med MBL-mangel diagnosen følger ofte både en grad af fortvivlelse, frustration, frygt, sorg, men måske også en smule lettelse. Lettelse fordi man nu ved, hvorfor ens barn måske er mere sygt end raskt. Lettelse fordi de fleste børn vokser fra MBL-mangel på et tidspunkt. Men helt sikkert også en masse frustration og angst over at man kun kan behandle de mange infektioner og forsøge at lindre symptomerne når barnet er sygt. Hvad kommer det til at betyde for os som familie? Hvad sker der, hvis mit barn bliver meget sygt og måske indlagt en periode? Hvad gør jeg/vi med vores øvrige børn, når det barn med MBL-mangel er indlagt? Kan jeg beholde mit job? Hvordan skal vi leve et “normalt” socialt liv med sociale arrangementer? Spørgsmålene er mange og svarene er vidt forskellige fra familie til familie.

På siderne om MBL-mangel og børn kan du læse meget mere om, hvordan I som familie kan leve med MBL-mangel herunder de forbehold I kan tage for at forebygge de mange infektioner og ikke mindst lidt om, hvad I kan forvente jer, hvis jeres barn bliver indlagt eller skal tilses i børneambulatoriet.